medaljBlogg Fyller Tre!

3ar

Tre år! Det känns som igår att jag började skriva om utmärkelser från ett historiskt perspektiv. Kalendern tillbakavisar den känslan och menar på att det är betydlig mer än så. Det måste vara som ordspråket säger: det går fort när man har roligt.

Vi kan konstatera att vissa texter har fortfarande sin publik. Internetsökningarna på svärdsmedaljen, svärdstecknet, skyttemedalj m/1870 m fl lockar fortfarande läsare. Kanske den fakta som inte fått blogg-plats borde sammanställas i pappersform, eller åtminstone .pdf-form.

Om då ämnena för läsarna är väntade så är läsarnas länder fortfarande något som förvånar lite. Populärast är förstås medaljBlogg i Sverige. Duh! Men svenskan skrämmer inte bort USA från andra platsen, om det nu inte bara är internet-sök-spindlar. Sedan kommer Finland, Norge, Tyskland och Danmark. Inga nyheter eller ens särskilt förvånande. Roligt att se Danmark på en högre plats än förra jubileet…

Innehållsmässigt kan jag konstatera att texterna oftare blir något djupare än de var i början. Något som jag tror är uppskattat; mitt arkivgräv om planerade svenska medaljer under 2:a VK fick en hel del läsare. Men en text måste ju ha något att säga annars är den meningslös. Den dagen ni ser bild på en kopp kaffe och en kanelbulle vet ni att bloggen är kapad.

Men de som läst de andra jubileumstexterna vet att medaljBlogg inte är så nostalgisk. Något ironiskt med tanke på det historiska ämnet. Nåväl, vad kan framtiden utvisa? Närmast i tiden hoppas jag snickra ihop lite om tapperhetsmedaljerna som utdelats efter 1814. Men osvuret är bäst.

Slutligen så tackar medaljBlogg alla läsare som orkar med all dålig svenska i smalt ämne. Det är ni som borde ha medalj!

Om medaljBlogg

Faleristiker med intresse av kunskap.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.