Tage Svanberg och det söndertrasade brevet

Ibland blir man förvånad av hur saker och ting funkar. Jag har varit aktiv på Tradera i dryga 10 år nu. I de flesta fall så brukar det gå smidigt. Samlarsaker har en intresserad publik som brukar sköta sig, däremot avråder jag alla barnklädesförsäljning där köparens infall verkar roligare än betalningen. Hur som helst så köpte jag nyligen ett Riksidrottsförbundets ftjt, som jag skrivit om tidigare. Men vägen är lång från säljare till köpare.

Traderasäljare brukar som sagt sköta sig. Om det blir strul så är det långsamma/glömska köpare. Det brukar jag själv göra mig skyldig till så det är ingen stor grej. Faktiskt så är enda gången jag lämnat negativ feedback var när en idi.. säljare stoppat två medaljer lösa i ett vanligt vitt kuvert. Naturligtvis så hade pappret inte orkat med och medaljerna ramlat ut efter vägen. Jag lämnade negativ feedback eftersom det var säljarens val att inte förpacka varorna rätt. Han blev då aggressiv och menade att det var postens fel. Nej, det är inte postens fel att du är en idi… säljare med dåligt packade brev. Hans respons på händelsen var ”BARN, DU ÄR ETT BARN”. Tja, om det är barnsligt att vilja ha det man betalt för så får han väl säga så. Det slutade i min enda röda markering. Säljaren fortsätter sin försäljning under sitt fjärde(?) traderanamn. Om det är ett sätt att undvika att skatta för sin försäljning kan jag bara gissa mig till.

Den nämnda händelsen är ohotad etta på min lista över ”värsta-post-händelser”, men den listan fick nyligen en bubblare på topp-fem. I brevlådan så hittade jag ett inplastat kuvert. I plasten fanns ett skrynkligt och sönderrivet kuvert med svarta märken. Ett runt klistermärke talade om vad som hänt:

Denna försändelse har skadats i posthanteringen.
Vi ber om ursäkt. PostNord Sverige.

Vad var detta? Svaret var att PostNord har lyckats köra över/få kuvertet att fastna i sorteringsmaskinen. Inuti var medföljande brev i två delar och till min fasa Riksidrottsförbundets förtjänsttecken böjt helt ur form. Vi snackar bra med kraft som kan böja en silvermedalj på ca 3mm tjocklek. Efter några väl valda ord, som jag är glad att barnen inte var hemma att höra, tänkte jag anmäla.

PostNord har en utmärkt webbtjänst där du kan skriva in alla relevanta uppgifter för ditt klagomål. OK, då får vi se var det här hamnar och hur lång tid det tar. Inte lång alls visade sig. Redan när jag tryckt sänd kom resultatet upp: Vi har tagit emot och lagt ned ditt ärende. Huh? Tydligen är det samma regler för alla första klass brev oavsett anledning till skada. Första klass brev = vad Dante läste på vägen ned: Ni som här inträder låt hoppet fara! Varför låter man mig skriva en hoper text för att sen, per automatik, i princip be mig fara? Det är inte lite arrogant. Tänk om man kunde få sådan ansvarsfrihet som PostNord. Med en enkel ursäkt är allt förlåtet, likt ett avlatsbrev från påven.

tageTage Svanberg finns med i mina böcker och skulle bli ett inlägg i form av biografi och förtjänsttecknet i allmänhet. Men det blev en annan slags text. Tage Svanbergs medalj kommer för all tid vara ett minne för mig. Även om du gör rätt 99 gånger, så är det hur du beter dig den 100:e som jag dömer dig efter. Det är som reklamen på sin tid deklarerade – Det är ingen riktig post!

Om medaljBlogg

Faleristiker med intresse av kunskap.
Detta inlägg publicerades i Idrottsmedalj, Samlande och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.